miercuri, 7 august 2013

Vine iar vacanta!!



http://www.youtube.com/watch?v=uxa4l1-Fp2c

Cronica evenimentelor deosebite ale Şcolii si grădiniţei românesti „Mihai Eminescu” din Mannheim în anul de lucru 2012/2013


      Pe data de 8.12.2012 l-am întâmpinat pe Moş Niculae cu mare bucurie şi emoţie. Tot în această zi am demarat programul de şcoală şi grădiniţă românească în sălile puse la dispoziţie de Şcoala Internaţională Waldorf din Mannheim, în Maybachstr. 16-18 Mannheim. 
     Pe data de 2. Martie am sărbătorit „Mărţişorul” şi Ziua Mamei. A fost o sărbătoare emoţionantă cu multe flori, cântece de ziua mamei, poezii şi prăjituri delicioase. 

    Pe data de 27.04. am vopsit ouă după o metodă tradiţională, pregătindu-ne astfel pentru Sfintele Paşti.
Pe data de 8 iunie am sărbătorit Ziua Internatională a copilului in Herzogenriedpark. Ce frumos se poate juca „Ţară, Ţară vrem ostaşi”, „Prinselea”, se poate cânta la jocul „Tip-Top-Minitop”, se poate picta şi mănca colacei la iarbă verde într-o zi cu soare şi veselie!

    Pe data de 8 iulie am încheiat anul scolar şi de grădiniţă cu o serbarea de premiere a copiilor în Herzogenriedpark. Coroniţele de flori ale copiilor, jocurile hazlii, cornuleţele fragede delicioase, diplomele haioase şi cărţile de premii au încununat bucuria reuşitei învăţării cititului şi scrierii şi învăţării cântecelelor şi poeziilor româneşti de către cei mai mici. Ne-am desparţit în vacanţă cu dorinţa de a ne întâlni şi în anul şcolar şi de grădiniţă care urmează pentru a ne întreţine micul nostru „picior de plai românesc” şi a prieteniilor atat de frumos înfiripate care ne dau atât celor mici cât şi celor mari suportul emoţional românesc de care avem cu toţii aşa de mare nevoie. Dumnezeu să ne ajute!


    De asemenea îi invităm alături de noi pe toţi cei dornici să cânte, să danseze dansuri populare româneşti, să scrie şi să citească în limba română împreună cu noi, să se joace împreună cu cei mici şi să trăiască alaturi de noi momente frumoase, emoţionante în programul de grădiniţă şi de şcoală românească din Mannheim. Ne găsiţi la numărul de tel. 01777381438, la adresa de email scoalagradiME@yahoo.de sau la adresa de blog:


http://scoalaromaneascagermania.blogspot.de/.

     Vă aşteptăm cu drag!