sâmbătă, 28 martie 2015

Serbare - Venirea Primaverii

  Dragii nostri, 
astazi am sarbatorit venirea primaverii si ziua mamei incredibil de frumos. Cantecelele si poeziile copiilor ne-au bucurat cu gingasia si frumusetea lor, iar darurile copiilor ne-au alintat. 
   Multumim tuturor care au participat, care s-au angajat in pregatirea copiilor, care si-au imbracat copiii atat de frumos si s-au ocupat de masa fulminanta. Transmitem salutari calduroase si familiilor care nu au putut veni si pe care i-am purtat in gand cu bucurie. 
  Va dorim tuturor o vacanta frumoasa de Pasti si un Paste binecuvantat. 
 
   Scoala si gradinita romaneasca "Mihai Eminescu" Mannheim



Programul serbarii de 8 Martie

Programul pentru serbarea de Martisor si de ziua mamei
1. Deschidere cu o melodie cantata la acordeon de Laura
2. Legenda Martisorului povestita de bunica lui Janick
3. Cantec pentru mama si “Cucu” de catre toti copiii
4. Poezii recitate de copiii scolii si gradinitei:
a. Laura si Louis recita o poezie pentru mama
b. -Lena recita
c. -David recita “Mama”
d. -Liara recita poezia “Musafirul” de Liviu Deleanu
e. -Janosch recita “Cea mai scumpa de pe lume” de Nichita Stanescu
f. Radu spune doua ghicitori
g. Emilia recita “De pe-o buna-dimineata”
5. Cantam cantecul “De ziua ta, mamico”
6. Dansam impreuna “Ciuleandra”
7. Servim prajiturile/mancarea adusa de fiecare

8 Martie

    Dragi mamici, dragi bunici ,dragi doamne ale scolii romanesti "Mihai Eminescu" din Mannheim si dragi tatici si bunici(o exceptie implicita si importanta),
astazi ne bucuram fiecare din noi de o zi cu totul speciala. O zi pe care conventia sociala a definit-o ca pe o zi a recunostintei pentru mama si femeie. Doresc sa ma adresez si tatilor, chiar daca este ziua femeilor si sa-i felicit si pe ei, domnii puternici din viata copiilor nostri.
Sincera sa fiu, ma emotioneaza cu totul gandul ca am binecuvantarea sa ma numar printre fericitele care au simtit bucuria tinerii in brate a propiului copil si fascinatia emanata de procesul incredibil de dramatic si de estetic al cresterii si dezvoltarii unui copil. Nu este de la sine inteles sa ma numar printre fericitele acestui privileg, de a fi mama. Da, fericirea este in aceasta zi cu aceste premize totala. Avem toate si toti noroc si suntem binecuvantati cu bucuria de a fi parinti si bunici.
 
     Iar intalnirea noastra biografica in ramele scolii si gradinitei romanesti ne ofera sansa an de an in aceasta zi sa ne bucuram si mai constient de acest mare eveniment existential al nostru. Ne simtim o oaza de mame si bunici frumoase, iubite si pline de viata si de tati si bunci prezenti si implicati in educatia copiilor nostri. Oaza aceasta ne-o daruim noi insine, fiecare in parte. Nu este simplu, sambata dimineata cand alte familii dorm ori isi savureaza micul dejun in pijamale, merg la cumparaturi, ori fac curat dupa o saptamana grea de lucru, noi ne urcam in masini grabiti si dornici sa ajungem punctuali la intalnirea matinala a scolii si gradinitei romanesti. Este un efort, pe care-l facem pentru noi si pentru copiii nostri. Acolo ne simtim ca acasa: vorbim, scriem, si citim romaneste si despre Romania, simtim din plin bucuria sufletului romanesc prin cantec, dans, poezie si joc romanesc. Iar aspectul social, care de altfel este cel mai important, domina: copiii se simt foarte apropiati iar parintii se simt purtati de prieteniiile legate acolo si in afara programului. Va multumesc tuturor in aceasta zi insemnata tuturor pentru prezenta, pentru efortul pe care il face fiecare pentru a participa si ma bucur mult ca vom sarbatori impreuna pe data de 28.03. 2015 acest eveniment deosebit. Caci merita sa ne sarbatorim asa cum se cuvine ziua de 8 Martie.
    Cu bucurie si urari de bine,
pentru Scoala si Gradinita Romaneasca din Mannheim,
    Clara Elena Essen

Sorcova - Vesela!

    Sorcovele facute astazi de copii cu mult interes dar mai ales cu mare ajutor din partea a doua bunicute harnice si binevoitoare. Multumim mult! 
    Anul nou va fi cu siguranta imbelsugat dupa atata daruire cu care copiii ne-au sorcovit.....mai ales cu orez!;-))