marți, 17 iunie 2014

„VERONICA“ - piesa de teatru pentru copii prezentata de Scoala si Gradinita Romaneasca „Mihai Eminescu“ - Mannheim

„VERONICA“
piesa de teatru pentru copii prezentata de Scoala si Gradinita Romaneasca „Mihai Eminescu“-Mannheim
     Ce eveniment minunat in Mannheim! 
     Cei 14 copii intre 3 si 12 ani, elevii si copiii de gradinita ai Scolii si Gradinitei Romanesti din Mannheim au prezentat sambata pe data de 7.06. 2014 piesa de teatru „Veronica“. Evenimentul scolar s-a desfasurat in salile Scolii Interculturale Waldorf din Mannheim. Timp de o ora si jumatate micii actori si-au condus publicul cu mult sarm si talent in lumea basmelor cucerind in egala masura atat pe cei mici cat si pe cei mari. Sub conducerea coordonatoarelor Nadia Marin(scenariu si regie), Carmen Setiabudi ( decoruri si regie), Alina Dan ( regie si joc de scena) si Clara Elena Olteanu-Essen ( conducerea proiectului, decoruri) micutii actori au prezentat o piesa de teatru inspirata de cunoscutul film pentru copii “Veronica” .
     Veronica este o fetita neastamparata care creste in casa de copii. Ca toti copiii si Veronica are vise , dorinte, trairi vesele si fericite insa si trairi triste, dezamagiri, momente de frica si de nesiguranta.
     Micii actori imbracati in costume deosebit de frumoase au impresionat cu jocul lor artistic. Povestea a dobandit prin influenta celor 14 personalitati mici si puternice, dar si jocul fermecatoarei “Smarande”- Alina Ivan un sarm deosebit. Imaginea de scena a fost foarte reusita si a oferit cadrul ideal pentru prezentarea povestii .
     Atat micii cat si marii spectatori au facut o calatorie in trecut. Aceasta poveste a incantat copilaria celor care acum sunt parinti si a fascinat multe generatii. Jucandu-ne de-a “Veronica” in forma acestei piese de teatru am daruit copiilor nostri trairea acestei povesti si am realizat un succes imens: copiii Scolii si Gradinitei Romanesti din Mannheim au prezentat in limba romana o piesa de teatru atat de complexa. Este un succes enorm, si atat parintii cat si bunicii si coordonatorii proiectului, suntem in egala masura mandrii de copii nostri si de realizarea unui proiect unic pentru noi.
Pentru Scoala si Gradinita Romaneasca “Mihai Eminescu” Mannheim, scoalagradiME@yahoo.de, tel. 01777381438,
Carmen Setiabudi si Clara Elena Olteanu-Essen




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu